Zoeken
Welkom bij groep 1-2 C met juf Corrine en juf Evelien.
 
Via deze site willen we u graag mee laten kijken en lezen over wat wij allemaal doen in de klas.
Veel lees en kijk plezier!Kleuterfeest aug 2017 Klik hier voor meer foto's van het Kleuterfeest 2017  
Wat was het weer gezellig. Verklede kinderen, droog weer en een fantastische groep 8 die ons geholpen heeft.
Eerst met z'n allen spelletjes gedaan op het plein. Daarna hebben de kleuters in de klas een eierkoek versierd met slagroom en snoepjes. Even lekker zelf spelen en dan tussen de middag nog patatjes met tomaatjes, komkommer en appeltjes.
Kijk en geniet van de foto's.
 

Schooljaar 2016-2017


Klik hier voor regelmatig nieuwe foto's algemeen
(laatst bijgewerkt 19-12-2016)Kerst 2016 Klik hier voor meer foto's
Een muzikale tocht door de school waarbij groep 1-2C een gedeelte van het kerstverhaal mocht uitbeelden en zingen."Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht" Klik hier voor meer foto's


Schoentje zetten 2016: Klik hier voor meer foto's
Spannend, spannend, spannend. Zou Zwarte Piet wél of niet geweest zijn..... Nou dat hij geweest was, was zó te zien; wat een troepje was het geworden!
Maar wat is dat nou?! Onze schoenen zijn weg! Zoeken, zoeken, zoeken in alle hoeken, en jawel hoor helemaal achter in de klas waren de schoenen in de jute zak verstopt. Maar er zat gelukkig ook wat lekkers bij! 


Appelmoes maken: Klik hier voor meer foto's
Appeltjes aan de bomen.....het seizoen is weer gekomen.... Heerlijk appelmoes maken in de klas. En wat ruikt dat lekker!!
Appeltjes schillen, in stukjes snijden, koken met een heeeel klein beetje water en blijven roeren, als ze zacht zijn met een staafmixer pureren en een klein beetje kaneel en suiker toevoegen.
Eet smakelijk!!Kabouterexcursie 2016Klik hier voor meer foto's 
Om het jaar organiseert de Natuur- en Milieu Educatie een kabouterexcursie in het Brediuspark en dat gebeurt al mínstens 30 jaar! Mogelijk herinnert u het zelfs nog uit uw eigen basisschooltijd in Woerden.
Standaard schrijven wij als onderbouw in op deze excursie, het is een soort traditie geworden. Ook is het een welkome aanvulling op ons natuuronderwijs en sluit prachtig aan op een kleutertijd vol fantasie en - als je zelf wilt - zelfs een kaboutertje op je eigen vinger.
De excursie is door een medewerker van de NME op een afgescheiden - normaal niet te bereiken - bosterrein uitgezet. We moesten eerst een smal bruggetje overlopen. Voor sommigen was dat best wel spannend! Er stonden allemaal "echte" (houten) kabouters in het bos, die ons hielpen allerlei dingen van de herfst in de natuur te ontdekken. Al je zintuigen werden ingeschakeld. Er waren opdrachten als: naar omgevingsgeluiden luisteren, voelen wat er in de zwarte zakjes zat, een boom op meten met je lijf of op zoek gaan naar kriebelbeestjes die zich voor ons verstopt hadden. Maar het is ook leuk te zien wat de kinderen buiten de opdrachten om zelf ontdekken en aan je willen laten zien.
In de tuin van de boerderij waren er ook nog drie opdrachten, waaronder het bekijken van de bijenkasten en lekker smullen van een toastje met honing.
Het is genieten om te zien wat dit aanschouwelijk onderwijs doet met alle kinderen.
Het weer zat heerlijk mee en nogmaals bedanken we alle begeleiders hartelijk voor hun inzet.
Kinderboekenweek: Opa en oma's komen voorlezen in de klas. Klik hier voor meer foto's 
Wat was dat speciaal! Opa en oma's die komen voorlezen in de klas. Vooraf hebben we in de klas met de kinderen een gesprekje gehad over wat nu het verschil was tussen opa-vader en tussen oma-moeder.
Opa's en oma's verwennen de kinderen meer zeiden ze, je kreeg sneller wat lekkers en ze deden meer spelletjes met je. Ook ruimt mama meer op dan oma ;-)
En zoals één kind zei: "Weet je....mijn opa is zelfs al volwassen!", waarop een ander kind zei: "ja natuurlijk, iedereen boven de 18 jaar is volwassen"  (hahahaha)
Daarnaast kwam er ook een kind dat opa niet meer werkt en papa wel, ook die werd direct aangevuld; "als opa boven de 65 jaar is dan mág hij stoppen met werken maar het hoeft niet!"
Heerlijk die gesprekken met kleuters! heart


Groep 2 dinsdagmiddag. Klik hier voor meer foto's  
We hebben deze middag gekeken wat onze schaduw doet. Hoe kun je zó gaan staan dat je twee armen en maar 1 been ziet.. of geen armen en twee benen? Alle mogelijkheden hebben we uitgeprobeerd. Ruimtelijke Oriëntatie. Ook tellen en daar het goede cijfersymbool aan koppelen is een vast onderdeel. Voor groep 2 betekent dit de cijfers 11-15 aanleren.
Verder hebben we geoefend met de nieuwe letter P (zeg ken jij de letter P de letter P de letter P) en zijn we met de fijne motoriek aan de gang geweest; appels knippen. Hoe dunner je knipt hoe langer de appelschil wordt!
En omdat de tafels niet hoog genoeg waren zijn we gaan meten welke schil het langste was bij de glijbaan. Iedereen wilde natuurlijk even de appelschillen vasthouden en meten... teethKleuterfeest 2016 met als thema "indianen". Klik hier voor meer foto's 
Wat was het weer gezellig!!
Bedankt groep 8 dat jullie ons geholpen hebben. 


Rekenles buiten groep 2: Klik hier voor meer foto's 
Waarom gaat het water weg als je het gewoon op het zand gooit? Hoe kan je dat voorkomen? Kan je het water van de ene plek in de zandbak naar de andere plek laten stromen? enz enz enz. 
Schooljaar 2015-2016


Klik hier voor regelmatig nieuwe foto's van de klas

(laatst bijgewerkt 13-07-2016)

 

Excursie Oortjespad: "Wie heeft er op mijn kop gepoept"  Klik hier voor meer foto's
Met 7 auto's zijn we vertrokken naar Kamerik. Wat was dat weer spannend en gezellig. Prachtig weer hadden we, niet te warm en niet te koud. Bij de kinderboerderij kregen we een kaart met kralen, elke kraal stond voor een opdracht. En waar gingen die opdrachten over; juist....POEP.  tounge            
Kortom; een super geslaagde dag! 
Lieve ouders weer bedankt!Vlinders in de klas.
In onze klas hadden we binnen gekregen; eitjes, rupsen en coconnen van vlinders. Elke dag mochten we de koolbladeren verversen (stinken!). Wat een prachtige manier om de cyclus van de vlinder met de kinderen samen te beleven. We hebben over vlinders gewerkt, leergesprekken gehad en vooral heel veel gekeken wat er gebeurde in onze vlinderbak.
We hebben zelfs live kunnen zien hoe een vlinder uit zijn cocon kroop, met gekreukte vleugels die hij liet drogen voordat we hem buiten vrij hebben gelaten.


Judo lessen voor groep 2!Sport en speldag 2016 Klik hier voor meer foto's van de sport en speldag
Fantastisch weer hadden we met de sport en speldag . Een veld vol met gezellige en sportieve spelletjes. Feest!smile
Bedankt ouders die erbij waren om te helpen en bedankt alle ouders, opa's, oma's, buren die even langs kwamen om aan te moedigen. 

 
Sponsorloop 2016 Klik hier voor meer foto's van de sponsorloop
Wat hebben we hard gelopen! Het was weer een fantastische happening. Vele rondjes hebben we gerend en iedereen rende mee! Top! Leuk dat er zoveel ouders waren komen kijken, dat maakte het extra speciaal.
Juf Corrine met haar puppy Sam in de klas. Klik hier voor meer foto's
Dat was even spannend, zowel voor de juf, voor Sam als voor de kinderen!
Alle kinderen die dat wilden mochten een heel klein hondensnoepje in hun hand nemen. Sam had binnen drie handjes al door waar hij zoeken moest en ging zijn neus achterna de kring rond. Iedereen kreeg uitgebreid de kans hem te aaien en te kroelen. Uiteraard hebben we met z'n allen gepraat over wat er allemaal aan een hond zit (kussentjes onder zijn voetjes, zijn nageltjes, tandjes, enz) en over hoe je een hond verzorgt.
Grote pret toen hij door alle spanning een plasje in de klas deed omgKoningsdag 2016 Klik hier voor meer foto's: Koningsdag 2016 
Met dank aan alle ouders die weer mee geholpen hebben er een groots feest van te maken!
Projectweek thema KUNST:   Klik voor meer foto's KUNST
Wat een leuk thema! Al doende kwamen we er achter dat bijna alles wat je maakt "kunst" is. Extra geconcentreerd worden er kustwerken gemaakt van mozaík, knexx, kapla, zand, klei, enz enz enz.
We hebben de schilder Kandinsky leren kennen en met de hele klas verschillende schilderijen met vormen gemaakt en daarna op de foto gezet. Spannend dat het er elke keer weer anders uit gaat zien!
Verder hebben we pointillisme (schilderen met stippen) ontdekt en mooie schilderijtjes gemaakt a la de schilder George Seurat. 
Verder komt de kunstenaar Mondriaan nog aan bod komende week. Meerdere foto's volgen nog!

Maandviering maart 2016:       Lenteliedje "uit je bol"   
Klik hier voor meer foto's van de maandviering 
Wat hebben we heerlijk die eerste lente dagen gevierd. Het was buiten lekker weer en in de klas werd het liedje de hele dag gezongen. Laat de lente maar komen!!Samenwerken moet je leren!! 
Klik hier voor meer foto's
In het kader van anti-pestgedrag hebben we door de hele school de afgelopen weken extra aandacht besteed aan coöperatieve werkvormen. 
Om te weten hoe je moet samenspelen moet je dit natuurlijk wel eerst leren. Té vaak wordt er door volwassenen vanuit gegaan dat kinderen "zomaar" weten welk gewenst gedrag ze zouden moeten vertonen. Feit is dat een kind pas gewenst gedrag kan vertonen als het geleerd heeft welk gedrag dat is en dat gedrag heeft kunnen oefenen.
In de kleutergroepen zijn we hier de hele dag mee bezig. In de huishoek, bouwhoek, samen op een kleed, samen een spelletje spelen, samen een knutselopdracht maken of zoals op de foto's samen een dierentuin ontwerpen.
Overleggen, initiatief tonen, je mening bijstellen, een ander de ruimte geven, zélf je ruimte vragen, enz enz. 
KUVO voorstelling "Zeebenen" Klik hier voor meer foto's van Kuvo voorstelling "Zeebenen"


De Dierenwinkel. Klik hier voor meer foto's van de Dierenwinkel
We hebben een prachtige dierenwinkel in de klas. Je kunt er honden, katten, konijnen, een varkentje, ratjes, enz enz. kopen. Ook zijn er genoeg spulletjes om uw huisdier te kunnen verzorgen.
De kassa is een zeer geliefde plek in de winkel om achter te zitten :-)
Geniet u mee van de foto's, later zal ik er nog meer aan het album toevoegen.


Je zal maar jarig geweest zijn in de vakantie en dan zó verrast worden door de kinderen!!  
Wat ontzettend lief!  
Groep 1-2C->Verjaardag Juf Corrine


Sinterklaas op school! Klik hier voor meer foto's van het Sinterklaasfeest
Wat was het weer spannend! Staan we daar met z'n allen te wachten en te zingen komt "Sinterklaas" ineens aanrijden op de fiets! Maar de kinderen uit onze klas lieten zich niet foppen, want die Sinterklaas was gewoon juf Evelien! 
Wat wilde nu het geval; juf Evelien wilde zo graag ook een keer Sinterklaas zijn. Daarom had ze de echte Sinterklaas met zijn pieten met de post naar Spanje terug gestuurd. Natuurlijk liet Wilco (van de post) zich daar niet voor lenen en die bracht de echte Sinterklaas met zijn bus naar school. 
Gelukkig was Sinterklaas niet boos en mocht juf Evelien alle klassen mee rond en de staf vast houden. Eind goed, al goed.
De verrassing van Zwarte Piet (schoen zetten) Klik hier voor meer foto's
Wat was het spannend! Onze schoentjes stonden klaar, de liedjes waren gezongen en toen......waren onze schoenen weg en de hele klas overhoop gehaald! Na lang zoeken en een schatkaart hebben we de schoenen én het lekkers gevonden in het speellokaal. (met dank aan de moeder van Thomas voor de foto's)
Maandviering november 2015Klik hier voor meer foto's
"How is the wether?" en "if your happy happy happy klap your hands" Uit volle borst zongen de kleuters in het engels mee. Super trots!

Herfst herfst wat heb je te koop...... Klik hier voor alle foto's van de herfst
Wat een heerlijk seizoen is de herfst toch! Heerlijk ravotten in de bladeren, vegen, strooien, rollebollen. Maar ook de blaadjes sorteren op kleur, neerleggen van klein naar groot of smal naar breed. En wist u dat je net als in de sneeuw ook een blaadjes-engeltje kunt maken in de bladeren?
Met de oma van Tygo hebben we heerlijk appelmoes gemaakt. Eerst heeft iedereen geholpen met de appels in stukjes te snijden en daarna draaien aan de zeef. En iedereen vond het lekker!! 


 
Bezoek brandweerkazerne okt. 2015. Klik hier voor meer foto's brandweerkazerne
Ter afsluiting van ons project over beroepen - de brandweerman gingen we met alle kleuters naar de brandweerkazerne.
We gingen er lopend heen en toen we aankwamen werden we opgewacht door twee echte brandweermannen die ons in twee groepjes opdeelden. Een enkeling stond gelijk al met de handen voor de oren, maar we kregen de verzekering dat de sirene niet zomaar aangezet zou worden. De ene groep ging eerst bekijken op welke manier de brandweerman snel zijn kleding, zijn jas en helm aandoet en wat hij draagt als hij gaat duiken. Er werd verteld wat de brandweer allemaal doet bij de hulpverlening. De andere groep ging gelijk naar de grote hal waar allerlei voertuigen werden bekeken. Wat een grote gereedschappen nemen ze allemaal mee, hele rijen slangen, een heleboel water en ook de verschillende lichten werden aangezet. De wagens werden eerst aan de buitenkant bewonderd, maar daarna mochten we er ook echt inklimmen. Daarin hingen maskers en flessen met lucht.
De ochtend kon niet meer stuk toen we ook nog even mochten spuiten met een echter brandweerslang.
Fijn dat we op bezoek mochten komen, het was een hele belevenis! 


 
 
NME excursie Gijs de Gaai in het Bredius sept. 2015 Klik hier voor meer foto's Gijs de Gaai
's Middags om 13.00 uur was het zo ver. Een vijftal moeders stond klaar om ons met de auto naar het Brediuspark te brengen, waar we in het stiltegebied op zoek gingen naar de houten bordjes van Gijs de Gaai. Normaal is dit gedeelte van het park gesloten, maar nu had een vrijwilligster van de Natuur en Milieu Educatie het bruggetje voor ons geopend. We verzamelden in de boomgaard waar we de laatste instructie kregen. Een paar groepjes mochten voorzichtig één voor één het bruggetje over, terwijl de anderen eerst begonnen in de heemtuin.
De verschillende opdrachten liepen uiteen van een toostje met rozebotteljam proeven, hazelnootjes kraken, een vogelsnoer rijgen, herfstblaadjes zoeken, luisteren naar de welke geluiden je om je heen hoort tot plaatjes hangen bij de juiste seizoenen en memorie spelen. Enthousiast werden onderweg ook allemaal herfstschatten verzameld: eikeltjes, beukenootjes, mos, schors, blaadjes. We hebben ze meegenomen naar school en op de "herfsttafel" uitgestald.
Nog even een groepsfoto en toen was het al weer tijd om naar school te gaan. Hartelijk dank ouders die gereden en begeleid hebben. Dit was een leuke, leerzame natuur ervaring, waarbij het weer heerlijk meewerkte.

Kleuterfeest september 2015: Thema beroepen.   Klik hier voor meer foto's van het kleuterfeest
We hadden de school voor ons alleen omdat de andere kinderen op schoolreis waren. En wat was dat leuk!!
In de kleuterlokalen waren spelletje als stoelendans, vingerverven, memory, enz. En in de hal en het speellokaal waren spellen als ra ra welk beroep heb ik, als een ober met een dienblad met glazen lopen, als archeoloog op zoek naar de (snoepjes)schat en als politieman een moeilijk parcours lopen. 
We hadden hulp van de kinderen van groep 8 die de groepjes begeleidden. Super goed gedaan!
Tussen de middag lekker patatjes gegeten met een heerlijke fruit/groente versnapering ("juf, wanneer mag ik nou van die lekker schaal snoepen" aldus een meisje wat haar patatjes zat te eten en de schaal met druifjes, komkommer, tomaatjes en appelstukjes zag)
Al met al een heerlijk feest!