Zoeken
Welkom bij groep 1-2 A met juf Lisa
 
Via deze site willen we u graag mee laten kijken en lezen over wat wij allemaal doen in de klas.
Veel lees en kijk plezier!


Kleuterfeest aug 2017 Klik hier voor meer foto's van het Kleuterfeest 2017
Wat was het weer gezellig. Verklede kinderen, droog weer en een fantastische groep 8 die ons geholpen heeft.
Eerst met z'n allen spelletjes gedaan op het plein. Daarna hebben de kleuters in de klas een eierkoek versierd met slagroom en snoepjes. Even lekker zelf spelen en dan tussen de middag nog patatjes met tomaatjes, komkommer en appeltjes.
Kijk en geniet van de foto's.


 
Schooljaar 2016-2017
 

Koningsspelen 2017

Op vrijdag 21 april hebben wij meegedaan aan de Koningsspelen.
We zijn de dag begonnen met een heerlijk en gezond onbijt!Daarna zijn we in groepjes spelletjes gaan doen op het plein!

Na de spelletjes hebben we genoten van een glaasje limonade en een heerlijke cupcake!
Het was een hele gezellige ochtend!


 

Paasfeest

Op donderdag 13 april hebben we met elkaar het Paasfeest gevierd op school.
Na een gemeenschappelijke viering in de hal, zijn we met de maatjes gaan knutselen. We hebben bloemen gemaakt voor ouderen in bejaarden- en verzorgingstehuizen.


 

Vervolgens hebben we met elkaar genoten van een heerlijke lunch!
En wat kunnen die kinderen eten zeg  smile
 


Kinderboekenweek 2016: 'Voor altijd jong'

Opa's en oma's komen gezellig voorlezen....


En de opa's en oma's mogen ook een kijkje in de klas komen nemen.
Zowel de kinderen als de opa's en oma's genoten hier zichtbaar van!!

 

Kabouterexcursie

Begin oktober zijn we op kabouterexcursie in het Brediusbos geweest.
Met elkaar hebben we allemaal opdrachtjes en spelletjes rondom het thema herfst en kabouters gedaan!

 


Kleuterfeest 2016 met als thema: "indianen" Klik hier voor meer foto's  
Wat was het gezellig!!
Bedankt groep 8 voor het helpen. 
Schooljaar 2015-2016
 

 

Dansdag

Afgelopen dinsdagmorgen was het dansdag bij de kleuters. Naast het aanleren van een hele mooie dans, zijn de kinderen ook erg druk geweest met het knutselen van een prachtige indianentooi voor de indianendans, een riem met een paard voor de cowboys en een spaanse waaier voor de spaanse dans.

Aan het eind van de ochtend mochten de kinderen op het podium hun aangeleerde dans laten zien!
Het was een hele gezellige ochtend! 

Excursie naar het Oortjespad

Afgelopen woensdag zijn we op excursie geweest naar het Oortjespad.
We hebben allemaal opdrachtjes gedaan rondom het prentenboek: 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'.
Mede door het heerlijke weer was het een heel gezellig uitje!


 

Koningsspelen 2016

Wat was het weer gezellig!!
Kijkt u maar mee....


 

Pasen

Afgelopen donderdag hebben we met elkaar het Paasfeest gevierd op school.
We begonnen de dag met een paasviering in de hal, waar we geluisterd hebben naar het paasverhaal en met elkaar liedjes hebben gezongen.
Vervolgens zijn we met de 'maatjes' gaan knutselen. We hebben paasmandjes gemaakt, die bestemd waren voor de mensen in verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen. Het was weer erg gezellig om zo samen met groot en klein te knutselen!
Om 12 uur zijn we met elkaar gaan lunchen. Iedereen had iets meegenomen voor deze lunch en we hebben hier met elkaar ontzettend van genoten!

 

Projectweek 'Kunst'

De afgelopen week hadden we projectweek. Het thema was kunst.
Hieronder een aantal van onze prachtige kunstwerken:

Ook was er een kunstwedstrijd waarbij uit iedere groep één winnaar naar voren kwam.
 Uit onze groep won Fleur met haar prachtige Mondriaan paasei!


 


Samen lukt het wel!

De afgelopen periode hebben we extra aandacht besteed aan het coöperatief leren (samenwerken).
Een van de activiteiten waarbij het samenwerken centraal stond was het maken van een werkje in tweetallen. De kinderen moesten het werk verdelen en samen zorgen voor een goed resultaat. Als je klaar was met je eigen onderdeel, kon je het andere kindje vragen waar je hem/haar nog bij kon helpen.

 

Ook werden er samen, na goed overleg, prachtige bouwwerken gemaakt.Tenslotte hebben we in de kring nog een paar spelletjes gedaan, waarbij een goede samenwerking en overleg erg belangrijk was. De eerste opdracht was: hoe krijg je de bal naar de overkant, zonder je handen te gebruiken en de bal te laten vallen?
De tweede opdracht was: We varen met een paar kinderen op een 'bootje' (een kleedje), maar de boot is omgeslagen en moet weer omgedraaid worden, zonder dat één van de kinderen in het 'water' valt. Hoe gaan we dat doen?
Hoe leuk was het om te zien dat de kinderen zelf met prachtige oplossingen kwamen en bij de uitvoering  er sprake was van goed overleg en samenwerking!
 

Sinterklaas

Sinterklaas heeft vandaag het land weer verlaten, maar wat hebben we gezellige weken achter de rug!
Hieronder een impressie van een aantal leuke activiteiten die we hebben gedaan!

In de klas hebben we genoten om ons als Sinterklaas, Americo of zwarte pieten te verkleden en waren we druk bezig met het inpakken van cadeautjes en het uitdelen daarvan.
Ook de werkjes stonden in het teken van Sinterklaas. Zo hebben we een mooie stoomboot van blokjes gemaakt, met de kapla Sinterklaas en piet gemaakt en natuurlijk ook veel geknutseld.


 

Met de maatjes hebben we letters versierd. Altijd leuk om te zien hoe gezellig dit met elkaar verloopt en hoe goed de oudere kinderen de kleintjes helpen!
En toen was het 4 december..... vol verwachting, maar zeker ook vol spanning klopte ons hart!!
De kinderen hebben ontzettend genoten van het bezoek van Sinterklaas en z'n pieten in onze klas. We hebben gezongen en gedanst, gelachen om de pieten die door de fopstoel zakten, laten zien dat we al heel veel weten en kunnen en natuurlijk kregen we cadeautjes en pepernoten! 

Het Nationaal Schoolontbijt

Een gezond ontbijt is een goed begin van je dag!! Daarom deden wij afgelopen dinsdag als school ook mee aan het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen hebben gesmuld van het brood, bolletjes, krentenbollen, appelstroop, jam, smeerkaas, plakjes komkommer, fruit en een bekertje melk. Naast dat het heel lekker was, was het natuurlijk ook erg gezellig om een keer met je klasgenootjes en de juf te ontbijten!


 
Excursie Gijs de Gaai

Het is alweer een tijdje geleden, maar eind september zijn we met de klas naar het Brediusbos geweest en hebben we met veel plezier meegedaan aan de excursie 'Gijs de Gaai'.
Met hulp van een aantal moeders  hebben we allerlei spelletjes rondom het thema herfst gedaan. Zo hebben we mooie blaadjes, eikeltjes, kastanjes en beukennootjes gezocht, een vogelsnoer gemaakt, kleine kriebelbeestjes bekeken en zelfs een toastje met rozenbotteljam mogen proeven! We hebben er erg van genoten!
 

Op bezoek bij de brandweer

Afgelopen weken hebben we op school gewerkt over 'de brandweer' en vandaag mochten we als afsluiting hiervan bij de brandweerkazerne langskomen. Al bij binnenkomst waren alle kinderen diep onder de indruk smile

Twee brandweermannen gaven ons een rondleiding door de kazerne. We hebben bekeken welke brandweerauto's er allemaal zijn en mochten er zelfs ook in zitten. Ook hebben we uitleg gekregen wat er allemaal in een brandweerauto zit en hoe dit werkt. Verder mochten we ook een kijkje nemen bij de kleding die de brandweermannen dragen en leerden we hoe ze deze kleding zo snel mogelijk aan krijgen als ze naar een brand moeten.
Tenslotte mochten we buiten ook nog, als een echte brandweerman, met de brandslang water spuiten en hielden we toch wel even onze oren dicht toen we de sirene hoorden wink

Het was een ontzettend leuk en leerzaam bezoek en we hebben er erg van genoten!!!


    
  


 
 
 
 


 


Kleuterfeest 2015: Thema beroepen.  Klik hier voor meer foto's van het kleuterfeest
We hadden de school voor ons alleen omdat de andere kinderen op schoolreis waren. En wat was dat leuk!!
In de kleuterlokalen waren spelletje als stoelendans, vingerverven, memory, enz. En in de hal en het speellokaal waren spellen als ra ra welk beroep heb ik, als een ober met een dienblad met glazen lopen, als archeoloog op zoek naar de (snoepjes)schat en als politieman een moeilijk parcours lopen. 
We hadden hulp van de kinderen van groep 8 die de groepjes begeleidden. Super goed gedaan!
Tussen de middag lekker patatjes gegeten met een heerlijke fruit/groente versnapering ("juf, wanneer mag ik nou van die lekker schaal snoepen" aldus een meisje wat haar patatjes zat te eten en de schaal met druifjes, komkommer, tomaatjes en appelstukjes zag)
Al met al een heerlijk feest!